Læs mere

Mercedes-AMG rundede et skarpt hjørne!

Læs mere om bilerne og 50 års suveræne køreegenskaber.

Mercedes-AMG Petronas F1 Team

vandt Formel 1 verdensmesterskabet for 4. gang i træk

Mercedes-Benz deltog i Formel 1 i de tidlige år, 1954 og 1955, hvor kørere som Juan Manuel Fangio, Karl Kling og Hermann Lang gjorde Sølvpilene til vindere. Men i 1955 trak Mercedes-Benz sig tilbage fra Formel 1 på grund af den såkaldte Le Mans tragedie og vendte først tilbage i 1994, hvor firmaet frem til 2010 var motorleverandør til forskellige Formel 1 teams.

Sauber, Brawn GP, og McLaren har alle tidligere kørt med Mercedes-Benz motorer. Det længste samarbejde var med McLaren i årene fra 1995 til 2014. Sammen fejrede de ikke mindre end 78 sejre og 4 verdensmesterskaber, samtidig med at de i fællesskab udviklede gadebilen Mercedes-Benz SLR McLaren.

I 2009 var Mercedes-Benz motorleverandør til Brawn GP, et team der var opstået, da Honda lukkede sit engagement i Formel 1 ned. Mod alle odds lykkedes det Brawn GP og Jenson Button at vinde verdensmesterskabet i første forsøg!

Mercedes-AMG Silverarrows
Mercedes-AMG 1955
Mercedes-AMG 2010

Mercedes-Benz Motorsport opkøbte Brawn GP og dannede sit eget Formel 1 team til 2010 sæsonen, hvor kørerne var Michael Schumacher og Nico Rosberg.

Sæsonerne fra 2010 til 2012 afspejlede dog ikke det enorme arbejde, som teamet udførte, men de efterfølgende sæsoner skulle blive anderledes.

I det Kinesiske Grand Prix i 2012 vandt Nico Rosberg sin første sejr. Det var også Mercedes’ første sejr som konstruktør siden 1955. I 2013 blev Lewis Hamilton en del af holdet, da Michael Schumacher valgte at gå på velfortjent pension. Lewis integrerede sig lynhurtigt i teamet, og allerede i sit 9. løb for Mercedes, stod han øverst på podiet. Det var også året, der markerede afslutningen på de højtydende V8 motorer. Mercedes-AMG sluttede på 2. pladsen i mesterskabet, og grundstenene var lagt til en ny æra.

Mercedes-AMG 2013
Mercedes-AMG 2014
Mercedes-AMG 2016

I 2014 blev de nye motorregler så indført. I stedet for V8 motorer, køres der nu med V6 turbomotorer med hybridsystem. Mercedes-AMG har siden da domineret i Formel 1, hvor Hamilton, Rosberg og Bottas har kørt 4 konstruktørmesterskaber og 4 kørermesterskaber hjem.

Meget af den teknologi, der udvikles til Formel 1 bilerne, bliver også brugt i gadebilerne. Det resulterer i bedre effekt for forbrændingsmotorerne, bedre udnyttelse af energien i hybridsystemerne, og mange andre fordele.

1967-2017

Vi fejrede AMG's 50 års jubilæum

I princippet accepterer vi ikke nogen begrænsninger. Vi har bestræbt os på at opfylde vores mission om at optimere præstationeerne siden dag 1 ved at udvise en kompromisløs vilje til at vinde. Vores passion for motorsport er grunden til, at vi grundlagde AMG for 50 år siden. Hvad betyder det? Vi finder altid en måde at overvinde begrænsninger på.

50 år med AMG

Success var den eneste mulighed!

Motorsport har betydet alt for Hans Werner Aufrecht siden begyndelsen. Sammen med Erhard Melcher skabte han AMG og gjorde sin passion til en uovertruffen køreoplevelse – og det er det, der stadig kører os i dag.

Mercedes-AMG sortimentet

Masser af personligheder, men kun en holdning. Hvilken vil du vælge?